PRE

Heredero LXVII

Heredero LXVII

Nyheter och inlägg om PRE

Fugada II-5

Svenska championatet PRE 2015

Årets svenska championat för PRE ligger så sent som 17-18 oktober i år. Det kan vara lite småkyligt att vara på utställning så sent på året, men spanjorernas egna jättestora Sicab ligger ännu senare nämligen 17-22 november. Å andra sidan är det i Sevilla 😉

Det svenska championatet hålls alltså på Axevalla och det kommer nog att bli en fin fest. Länk till kalendern.

Passa på att kika på hur Philip Belhoussine visar PRE-hingsten Fer Avellado från vårchampionatet i Halmstad 2014. Superproffsigt!

 

Philip Belhoussine

PRE Clinic 6-7 Juni

PRE Clinic

Under helgen 6-7 juni har du möjlighet att komma till Svabesholm Kungsgård utanför Simrishamn och få hjälp av Ganaderaia Pyramid PRE i ett arrangemang av Yeguada Jojo P.R.E.

Du kan välja om dina lektioner ska vara i ridning eller visning vid hand. Helgen avslutas med en pay and run där du blir bedömd av Philip.

Svabesholm ser ut att vara ett riktigt trevligt ställe både för människor och hästar om man tittar på bilderna på facebooksidan för eventet.

Philip har jag träffat vid ett tidigare tillfälle i Halmstad under vårchampionatet (läs min intervju här) och jag hoppas kunna få åka som fotfolk den 7:e juni för att ta del av hans kunskaper igen :-)

Har du inte facebook kan du kontakta jeanette.gradin@hotmail.com för mer information om eventet, annars hittar du alla annan info på facebook.

Campoenato_primavera_2015_b

Campeonato de Primavera – en domare & proppen klar

Region Syd P.R.E har nu lagt upp propositionen till championatet som hålls 2-3 maj på Grevagården.

Den svenska P.R.E-organisationen lyder under ANCCE (moderorganisationen i Spanien) och reglerna sätts i Spanien. ANCCE har i år gjort ändringar i regelboken och allt är ännu inte klart. Det är till och med så att regelboken har inte ens publicerats ännu, vilket gör att ändringar i propositionen eventuellt kan komma.

En domare är bokad och klar och detta är Laura Gambín García. Men i nya reglerna har ANCCE ändrat på domarnas behörighet och det finns just nu ett enbart fåtal domare som har behörighet att döma ridprovet. Alla dessa är upptagna det aktuella datumet, så just nu har man ingen domare till ridprovet. Föreningen väntar in förslag på lösning från ANCCE. Följ detta på Region Syd P.R.E´s hemsida.

Jag är alltid svag för snygga affischer och årets affisch från Region Syd P.R.E är jättefin :-)

Edit: Denna utställning är tyvärr inställd 

Campoenato_primavera_2015_b