Gotlandsruss

Lordi
Lordi

Nyheter och inlägg om russ

_DSC5557

Sydwelsh utställning 2016

Den 3:e juli håller Sydwelsh sin årliga utställning på Bjärsjölagård. Jag var på plats förra året på utställningen och jag måste säga att det var en särdeles trevlig tillställning – både god stämning och fina hästar. Jag tycker att det är kul att det kommer en del utställare från Danmark också för med sin placering på vackra Bjärsjölagård, så tar det inte så lång tid för även danskar att ta sig över.

Utställningen har förutom utställningsklasser för welsh, även ridklasser. Ridklasserna är öppna inte bara för Welshar och Mountain & Moorland utan även för Arab, Nordsvensk, Russ och Haflinger. Det hade varit sååå kul att få se representanter från alla dessa raser i ridklasserna. Jajamen, klart ni vågar! Läsning om ridklasser finns tex på Welshföreningens hemsida.

I år dömer två svenska domare Ylva Lindh och Morgan Johnsson.

Sista anmälningsdag 17 juni.

Länk till propositionen

BIS Kildegaards Bouncing Lady

BIS Kildegaards Bouncing Lady

BIS & BIM

Västruss utställning i Björketorp

Idag var jag på Västruss årliga utställning i Björketorp hos Stuteri Hjorttorp. Trevligt som precis förra året utställning. Bilderna från den kan ni se på den här sidan.

Årets BIS blev ett enormt rörligt fölsto, Pinja KL på 44 poäng och en 10:a på traven!

Pinja KL

BIS Pinja KL

BIM blev snygga hingsten Gin 638 på 42 poäng.

Gin 638

BIM Gin 638

I stochampionatet slog BIS-stoet Pinja Kl ut Cronas Blanka som fick 43 poäng. Detta var extra spännande för mig eftersom vackra Blanka är syster till min egen Cronas Fredric. De delar samma mamma Clarizza (som även hon har haft fantastiska framgångar i ringen).

Cronas Blanka

Cronas Blanka