Här finns ridklasser & bruksklasser

Vill du hellre se det i kalenderformat? Välj knappen ”Månad” ungefär i övre kanten av kartan så skiftas till månadsvy istället och du kan bläddra mellan månaderna.

[calendarizeit calendar=”engelska-ridklasser-bruksklasser” ]

Nyheter och inlägg om engelska ridklasser och bruksklasser

_DSC5557

Sydwelsh utställning 2016

Den 3:e juli håller Sydwelsh sin årliga utställning på Bjärsjölagård. Jag var på plats förra året på utställningen och jag måste säga att det var en särdeles trevlig tillställning – både god stämning och fina hästar. Jag tycker att det är kul att det kommer en del utställare från Danmark också för med sin placering på vackra Bjärsjölagård, så tar det inte så lång tid för även danskar att ta sig över.

Utställningen har förutom utställningsklasser för welsh, även ridklasser. Ridklasserna är öppna inte bara för Welshar och Mountain & Moorland utan även för Arab, Nordsvensk, Russ och Haflinger. Det hade varit sååå kul att få se representanter från alla dessa raser i ridklasserna. Jajamen, klart ni vågar! Läsning om ridklasser finns tex på Welshföreningens hemsida.

I år dömer två svenska domare Ylva Lindh och Morgan Johnsson.

Sista anmälningsdag 17 juni.

Länk till propositionen

 

BIS Kildegaards Bouncing Lady

BIS Kildegaards Bouncing Lady

_DSC7198

Ridklasser för många raser på Sydwelsh

Har ni sett att på Sydwelsh utställning på Bjärsjölagård så är många andra raser välkomna utöver Welsh i de engelska ridklasserna?

Men även bjuder man in Arabhäst, Gotlandsruss, NordSvensk samt Haflinger. Så otroligt trevligt och bra initiativ att få med dessa raser!

Det är även Mountain & Moorland dvs  Connemara, New Forest, Shetland, Dartmoor, Exmoor, Dales, Fell och Highland.

Jag ska till utställningen och sälja mina produkter från webshopen. Men jag ska absolut vika lite tid för att titta på ridklasserna också. Hoppas att det blir många som passar på att delta med sina hästar och tävla på det här fina sättet att tävla med sin häst.

Utställningen är 5:e juli på Bjärsjölagård och domare är Gunn Johansson och Carl Trock. Gå till Sydwelsh hemsida för att läsa proposition och mer information.

I år firar Sydwelsh 25 år så årets utställning blir lite extra!

 

1465897_10151758743052602_2016162337_o

Karta/Kalender Engelska ridklasser & bruksklasser

Jag gillar klasserna som ibland anordnas i samband med utställningar som ibland kallas engelska ridklasser och ibland bruksklasser och kanske det finns ytterligare benämningar. Det är tävlingsklasser där man inte bara ridningen eller körningen blir bedömd utan även hästen och ryttarens puts och ordning och ibland även hästens exteriör.

Jag tycker att det är kul med olika sätt att få komma ut och delta med sin häst och speciellt tycker jag om att man som överårig kan få delta med ponny.

För att ytterligare synliggöra de tillfällen då det finns sådana klasser anordnade, så har jag börjat lägga över dem i en egen karta och kalender. Ni hittar dem under karta respektive kalender uppe i menyn.

Just nu har jag inte hunnit med att lägga in alla, men jag jobbar på det. Tipsa mig gärna om det är någon jag missar.

 

Foto: Pia Andersson taget på Welsh riksutställning 2013