Liselotte Erixon (1)

Några snabba från Liselotte Erixon

På söndagens ponnyutställning i Nossebro fick jag några snabba ord med domaren Liselotte Erixon. Eller domaren som inte kom med på bild som man kanske kan kalla det för att ursäkta att jag inte fick en enda bra skarp bild av henne under utställningen. Men den skarpa blicken hon har på den suddiga bilden, den tror jag alla känner igen som stött på Liselotte som domare ändå.

Som domare är Liselotte ute på en massa olika premieringar och utställningar. Vad skiljde denna från andra?
– Jag tycker det var roligt på denna utställning att det var så många olika deltagande raser.  Det var många rörliga, vackra hästar som var typiska för sin ras. Men idag räckte det inte med att bara vara rastypisk eller bara vara rörlig på den här utställningen för att vinna klasserna. Hästen behövde ha alla dessa egenskaper för att få höga poäng. De två Welsh Sek B-stona som tog hem BIS respektive reserv BIS var just både mycket rastypiska, vackra och mycket bra rörelser, säger Liselotte.

Liselotte är väldigt detaljerad och konkret domare. Hon är rakt på sak, men jag tror att det uppskattas av de flesta.
-En del av hästarna var i lite högt hull och det skämmer tyvärr. Men de flesta hästar var bra förberedda.

Att visa unghästar är alltid lite speciellt. En del blir väldigt spända, hingstiga eller glada och en del blir lite loja av alla intryck. Dessutom är de i växten. Liselotte vill gärna framhålla att man ska komma ut med unghästarna på visningarna.
-Ta inte hårt på att det kanske är låga poäng på en unghäst. Det kan ändras mycket på växande häst. Det är viktigt att komma iväg på utställningarna och träna hästarna så kommer det att gå bättre för varje gång. Glöm inte att det är var du själv tycker om din häst som är det viktigaste och att det är samma häst som du kom hit med som du åker hem med oavsett poängen.

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *