Hästutställningar

Har du tänkt på att ställa ut sin häst går att kombinera med vilken annan aktivitet som helst som?
Oavsett om du håller på med dressyr, körning, skogsmulleridning, akademisk ridning, fälttävlan, avel, hoppning mm mm så kan du ställa ut din häst också.
Och man kan ställa ut en häst långt innan man börjar träna den inom någon av ovanstående grenar och man kan ställa ut en häst som pensionerats från aktiv träning pga ålder eller skador.
Och det finns faktiskt utställningar för alla raser där alla kan vara med och visas upp.

Utställningar är ett bra sätt för hästaveln att veta hur avkommorna blir, vart rasen är på väg. För uppfödaren blir det ett fingervisning på hur aveln har gått.

Detta är en bedömningsgren. Det gör det spännande, intressant och lite rättvist orättvist. Eller orättvist rättvist. För det är en människa med personlig smak och preferens som bedömer hästen. Så samma häst kan få ganska olika omdöme från olika domare. Det är en del av charmen.

Har du aldrig ställt ut förut? Åk på en eller ett par utställningar och titta. Våga sedan pröva! Kanske har du en guldhäst i stallet?

Man får aldrig glömma att det är precis samma häst som du kom med till utställningen som du åker hem med oavsett valören på medaljen.